Etusivu > Ajankohtaista > Blogit > Kesäiset kaukol...
Ossi Pöyry | Tags

Kesäiset kaukolämpötyömaat – mitä työmailla tapahtuu?

Lempeä Lämmön kaukolämpöverkkoa on saneerattu kesän 2024 aikana Mäntyharjulla ja Savonlinnassa. Koska kiinteistöjen lämmön tarve on vähäisempää lämpimään vuodenaikaan, kesä onkin kuuminta sesonkia kaukolämpöverkoston saneerauksille ja muille suunnitelluille korjauksille.   

Merkintöjä asfaltilla – mitä ne ovat?

Kesällä asfalttiin ilmestyneet värikkäät viivat saattavat ihmetyttää ohikulkijaa. Eri värisillä viivoilla on merkitty maan alla kulkevia kaukolämpö-, vesi-, sähkö- ja valokuitulinjoja. Merkinnät ovat tärkeitä kaivuutöiden aikana, jotta kaivinkoneella ei esimerkiksi puhkaista vesiputkea.

Kaivuutyömaa merkitään liikennemerkillä ja rajataan molemmin puolin aidalla ja merkkinauhalla. Työmaalle asennetaan lisäksi infotaulu, jossa kerrotaan mitä rakennetaan, kuka rakentaa, aikataulu ja yhteystiedot.

800 metriä kaivuuta Mäntyharjulla

Kaivamista tulee seurata tarkkaan, sillä asfaltin alta löytyy usein merkkaamattomia sähkö- tai vesilinjoja. Kaivurin kuljettajalle näytetään merkki kaivuun lopettamiseksi, jos työntekijä havaitsee maan alta paljastuvia ylimääräisiä putkia tai linjoja. Kaivuuta pitää tällaisessa tilanteessa jatkaa käsin. Merkkaamattomia linjoja ja johtoja löytyy maan alta melko usein, hidastaen jonkin verran kaukolämpöputkien kaivuuprosessia.

Uudet kaukolämpöputket odottamassa asennusta.

Uudet kaukolämpöputket hitsataan yhteen. Hitsaustyö on vaativaa ja tarkkaa, sillä hitsauskohtien tulee kestää kaukolämpöputkien vedenpaine. Mäntyharjun kaukolämpötyömaalla hitsattavaa riittää, sillä putket uusitaan yhteensä noin 800 metrin matkalle. Yksittäisen päälinjan putken pituus on 12 metriä, joten yhteen hitsattavia kohtia on paljon.

Viimeistelyä vaille valmista. Kaukolämpölinjat peitetään lopuksi maa-aineksella ja kaivuutyömaa asfaltoidaan ja viimeistellään.

Tämän kesäkauden Savonlinnan ja Mäntyharjun saneeraustyömaat valmistuvat viimeistelytöineen syksyllä 2024.


Myyntipäällikkö
010 2104241
myynti@lempealampo.fi

Author

  • Ossi Pöyry

    Kestäviä luottamussuhteita rakentava myyntipäällikkö Ossi vastaa lämpöratkaisujen ja -palveluiden myynnistä. Luonteeltaan avoimena ja rehellisenä hän pyrkii kaikkia osapuolia hyödyttävään lopputulokseen. Hyvät asiakaskohtaamiset ja ratkaisujen löytäminen tekevät hänen työpäivästään onnistuneen. LVI-insinöörinä Ossia kiehtoo uusien asiakastarpeiden tunnistaminen ja energiaratkaisujen tuotekehitys. Hänellä onkin vuosien kokemus asiakasrajapinnassa toimimisesta energia-alalla sekä uusien lämmitysratkaisujen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Ossi on tiimipelaaja myös vapaa-ajalla: jalkapallo kuluu elämään niin pelaajana kuin katsojanakin, ja joskus hän tarttuu myös tennis- tai sulkapallomailan varteen. Mökillä kuuluu rentoutua rantasaunassa hyvien löylyjen äärellä.

    View all posts