Etusivu > Ajankohtaista > UutisetYleinen > Paikallisuus ja...

Paikallisuus ja kestävä kehitys Lempeän ytimessä: Haastattelussa Ilkka Laitinen

Lempeä Lämpö tukee paikallista taloutta ja työllisyyttä hyödyntämällä lähiseudun metsätaloudesta saatavia raaka-aineita sekä metsäteollisuuden sivutuotteita. Haastattelimme Ilkka Laitista, joka on polttoainehankintojen asiantuntija Lempeä Lämmöllä. Ilkka kertoo, että Lempeä käyttää kattavaa hankintaverkostoa, joka koostuu paikallisista metsänomistajista, metsänhoito- ja koneyrityksistä sekä metsäteollisuudesta. Hän korostaa, että polttoaineen hankinta perustuu kestävään metsänhoitoon ja lähialueiden raaka-aineisiin, mikä vähentää kuljetusten aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Ilkka mainitsee, että raaka-aineita jalostetaan kahdella tavalla: puut haketetaan suoraan metsässä ja kuljetetaan lämpölaitokselle, tai ne siirretään terminaaleihin, mistä ne jatkavat matkaansa käyttöpaikalle.

“Lempeän toiminnalla on merkittävä vaikutus paikalliseen työllisyyteen, erityisesti metsänomistajien sekä metsäkoneiden- että polttoainelogistiikan kuljettajien osalta”, Ilkka lisää.

Lisäksi Lempeä Lämpö osallistuu aktiivisesti paikallisiin hankkeisiin, kuten KESME-hankkeeseen, joka edistää kestävää metsänhoitoa ja tukee alueen elinvoimaisuutta. KESME-hankkeen tavoitteena on edistää vastuullista metsänhoitoa ja kehittää biotalouden liiketoimintamahdollisuuksia Etelä-Savon alueella. Hanke tukee paikallisia metsänomistajia ja metsätalouden toimijoita luomalla uusia käytäntöjä, jotka vahvistavat kestävää kehitystä. Pitkäaikaiset kumppanuudet ovat olennainen osa Lempeän toimintaa, ja monet raaka-ainetoimittajat ovat tehneet yhteistyötä jo sukupolvien ajan.

Lempeä Lämmön toiminta perustuu siis vahvasti paikallisuuteen, kestävyyteen ja tiiviisiin kumppanuuksiin. Näillä toimilla varmistamme, että paikallisyhteisöt hyötyvät toiminnastamme nyt ja tulevaisuudessa.